970x250-4-1474365393.jpg

Voňavé Honzovy buchty s tvarohem nebo makem nebo raději jablečný závin s ořechy? Sbíhají se vám sliny? Komu také ne! Není nic lepšího, než si k voňavé kávě nebo horkému čaji dopřát kousek doma vyrobeného dezertu. A právě buchty nebo štrúdl patří k českým klasikám. V supermarketu je sice seženeme, ale nejsou tak chutné a křehké jako vlastnoručně vyrobené. Tak neváhejte a upečte něco i vy!

Mouka, vejce a mléko

Na přípravě bábovky není nic těžkého, navíc dnes má každý ve své kuchyni na míru mixér nebo ruční šlehač, který udělá půlku práce za vás. Takže nachystejte váhu, nasypte do ní mouku a cukr, odměřte mléko a rozklepněte vejce. Toto je základ snad každého moučníku. Potom jen záleží na receptu, co dál se do těsta přidá. Přidáním kakaa vytvoříte výbornou, mramorovou bábovku, naopak když na upečený korpus namažete krém a zalijete želatinou, dostanete výborný, lehký dezert.

Pečeme doma
5 (100%)1